Koti

Yksinkertainen tapa saada ärsyttävät tahrat pois matoistasi aiheuttamatta pysyviä vaurioita

2 Mins read

Ei ole mukavaa, kun läikytät jotain matollesi, mutta kun olet lopettanut pään hakkaamisen seinään, sinun on poistettava tahra. Tässä on muutamia hyödyllisiä neuvoja, kun haluat saada työsi tehtyä kunnolla.

Älä tuhlaa aikaasi

Kun läikytät jotain matollesi, et halua hukata aikaa hölmöilyyn, muuten siitä on erittäin vaikea päästä pois. Kaikkea ei tarvitse siivota heti, mutta ylimääräisestä halutaan päästä eroon mahdollisimman paljon, jotta siitä ei muodostu vielä isompi tahra. Helppo tapa tehdä tämä on käyttää lusikkaa tai veistä, sillä pystyt poimimaan niin paljon ylimäärää levittämättä jo olemassa olevaa tai painamatta sitä vielä syvemmälle mattoon.

Pyyhi neste pois

Jos läikytät nestettä matollesi, et pysty poistamaan ylimääräistä nestettä, joten sinun on löydettävä toinen tapa päästä eroon siitä. Ainoa todellinen ratkaisu on pyyhkiä nestettä liinalla tai paperipyyhkeellä, kunnes se imeytyy liinaan tai pyyhkeeseen. Varmista vain, ettet hiero nestettä, koska se varmasti päätyy vielä syvemmälle maton kuitujen sisään ja voi olla haitallista päästä ulos. Kun pyyhkäiset, muista aloittaa ulkopuolelta ja päästä sisään.

Levitä puhdistusainetta

Kun olet käsitellyt heti hoidettavat asiat, voit siirtyä tärkeämpään tehtävään eli tahran poistamiseen. Tätä varten sinun on levitettävä mattoon puhdistusainetta, joka imee tahran, mikä auttaa sitä hajoamaan ja tulemaan ulos paljon helpommin. Tahrasta riippuen saatat joutua käyttämään jotain voimakasta, mutta jos se on vain perustahra, voit poistaa sen helposti liuoksella, jossa on vettä, etikkaa ja astianpesuainetta.

Tahran puhdistaminen pois

Nyt kun olet käyttänyt ainetta, sinun on vain päästävä eroon tahrasta, mikä on ilmeisesti helpommin sanottu kuin tehty joissakin tapauksissa. Kun lähdet poistamaan tahraa, haluat palata pyyhkäisyyn hankaamisen sijaan riippumatta siitä, kuinka houkuttelet sinua hankaamaan tahraa mahdollisimman lujasti. Jos kaikki näyttää hyvältä ja tahra irtoaa, voit pyyhkiä niin paljon kuin mahdollista, ja kun haluat saada viimeisen tahran pois, voit hankaa sitä varovasti, kunnes se irtoaa.

Bonusvinkki tiettyihin tahroihin

Maton puhdistaminen ei ole aina helppoa, ja jos sinulla on kallis matto, saatat tarvita muutamia temppuja hihoissasi kovempien tahrojen poistamiseksi, jotta et päädy pilaamaan mattojasi. Asia, josta haluan puhua sinulle tänään, on höyrysilitysraudan käyttö. Temppu on laittaa ohut kangaspala tahran päälle ja puhaltaa sitä muutaman kerran höyrysilitysraudalla. Höyryn lämpö pehmentää tahraa ja se irtoaa paljon helpommin aiheuttamatta pysyviä vaurioita, mutta muista vain laittaa kangasta ensin silitysraudan alle.

Related posts
Koti

5 siistiä tapaa käyttää jätteitäsi uudelleen sen sijaan, että heität ne roskakoriin

2 Mins read
On olemassa monia tapoja kierrättää asioita, ja yleisin tapa on heittää tietty materiaali sille varattuun roskakoriin. Aiomme tarkastella muutamia tapoja käyttää jätteitäsi…
Koti

Puhdista kotisi nopeammin kuin koskaan ennen viiden nopean ja helpon vinkin avulla

2 Mins read
Yksi parhaista asioista hotellissa yöpymisessä on se, että sinun ei tarvitse siivota mitään. Jos asut omassa kodissasi, siivoustehtävät ovat sinun, mutta tässä…